woensdag, november 21, 2018

Volker Stevin Materieel kiest voor flexibele 653R

IMG 5530

Volker Stevin Materieel is gespecialiseerd in het verhuren, leveren, beheren en onderhouden van een omvangrijk materieelpakket en alle daarbij horende elektrische en werktuigbouwkundige installaties voor de aanleg en het onderhoud van infrastructuur. Onlangs bestelde Rob van den Boogaard, Teamleider kranen en machinisten bij Volker Stevin Materieel de 653R, en daarmee de zesde Sennebogen machine, via Van den Heuvel.

BIJZONDERE OMSTANDIGHEDEN
Voor een project in Groessen, waar het bedrijf bezig is met de aanleg van gasleidingen, wordt onder bijzondere omstandigheden gewerkt. Het bouwterrein ligt namelijk vlak onder een elektriciteitsmast, dus aanvullende maatregelen zijn gewenst om te voorkomen dat de last boven die zones of obstakels kan worden bewogen.
“Dat is een van de voordelen van de 653R; deze kan voorzien worden van een ‘virtual wall’ wat de machine uitermate geschikt maakt voor het werken onder elektriciteitsmasten,” aldus Rienk Nadema, Commercieel Manager bij Van den Heuvel. Dankzij de werkbereik begrenzer krijgt de machinist een signaal en blokkeert de  machine als de giek van de kraan zich binnen het draaibereik van een andere kraan of obstakel bevindt. “Op een beeldscherm in de cabine krijgt de machinist informatie over de positie van de giek ten opzichte van de hoogspanningskabels.”

FLEXIBEL IN GEBRUIK
De 653R kan dankzij de robuuste constructie zelfs het moeilijkste terrein begaan. Hellingen tot 20 graden en met een schuinstand tot 4 graden zijn geen enkel probleem voor deze machine. De full-power giek, die onder belasting kan telescoperen, zorgt voor flexibele inzetbaarheid op ieder bouwterrein. “De rupsen kunnen inschuiven, vervolgens kunnen we de machine snel naar een andere locatie verplaatsen. In het geval van dit werk moeten we soms een drukke weg oversteken, om aan de overkant werkzaamheden te verrichten. Daar is deze kraan prima toe in staat,” legt Van den Boogaard uit.

De kraan is eenvoudig te transporteren en in principe gereed voor gebruik direct na het lossen van de dieplader. Extra uitrusting kan worden ingeklapt voor transport. “Door gebruik te maken van beproefde hydrauliek en elektra en tegelijkertijd gecompliceerde elektronica te vermijden, blijft de technologie betrouwbaar, zelfs in extreme situaties,” stelt Nadema.

 

Van den Heuvel heeft de exclusieve distributierechten van de Sennebogen Crane Line producten (vakwerkgiekkranen en telescoopkranen) in Nederland. Bij de ontwikkeling en bouw van hun producten maakt Sennebogen gebruik van hoogstaande innovatieve technologieën. Sennebogen machines staan bekend om hun Duitse degelijkheid en ultieme prestaties.

 


Meijmat kiest voor compacte Sennebogen 673E

Meijmat B.V. is een verticaal transport bedrijf gespecialiseerd in het verhuren van rupshijskranen en verreikers. Daarnaast verhuurt het bedrijf gecertificeerd materieel ten behoeve van de prefab betonbouw. Onlangs bestelde Willem van der Meijden, Directeur van Meijmat B.V., de derde Sennebogen machine via Van den Heuvel.

KLIMAATNEUTRAAL
Steeds meer mensen die hun eigen woning (laten) bouwen, kiezen voor klimaatneutraal bouwen. Het is niet alleen een concept waar veel vraag naar is, het wordt ook steeds noodzakelijker. "Op deze bouwplaats in Oirschot is dat niet anders. Daarom kiezen we voor de derde keer voor een Sennebogen machine. Sennebogen denkt goed na over die zogenaamde 'Green Efficiency'. Met de aanschaf van deze machine dragen wij ons steentje bij aan het klimaatneutraal concept door middel van brandstofbesparing, stiller en milieuvriendelijk werken," aldus Van der Meijden.

Dankzij de krachtige motor in combinatie met een roetdeeltjesfilter en een geavanceerd uitlaatgasnabehandelingssysteem voldoet de 673E aan de TIER IV emissienorm. "Bovendien biedt de machine een aanzienlijke energiebesparing in de Eco-modus bij een lager toerental," legt Rienk Nadema, Commercieel Manager bij
Van den Heuvel, uit. "Deze machine is ontworpen voor hoge prestaties. Dankzij de vol hydraulische telescoperende giek kan de kraan elke veeleisende klus op de bouwplaats aan."

COMPACT TRANSPORTFORMAAT
"Een ander voordeel van deze kraan is dat hij gemakkelijk te transporteren is," legt Van der Meijden uit. "De rupsen kunnen inschuiven en dan is de machine nog geen 3,5 meter breed en eenvoudig te vervoeren op een dieplader. De machine is klaar voor gebruik wanneer deze op de bouwplaats aankomt, dus we kunnen direct aan de slag."

COMFORTABEL EN VEILIG
"De machine is niet alleen compact maar ook zeer robuust," vertelt Van der Meijden verder. "De machinist is ook erg tevreden. De ergonomische cabine vergroot het werkcomfort en gebruiksgemak. De meervoudig instelbare joystickbediening, grote schuifdeur en de grote treeplank naast de cabine zijn allemaal  ergonomische functies die tegelijkertijd de veiligheid verhogen." 

Van den Heuvel heeft de exclusieve distributierechten van de Sennebogen Crane Line producten (vakwerkgiekkranen en telescoopkranen) in Nederland. Bij de ontwikkeling en bouw van hun producten maakt Sennebogen gebruik van hoogstaande innovatieve technologieën. Sennebogen machines staan bekend om hun Duitse degelijkheid en ultieme prestaties. Van der Meijden: "Maar als er eens iets is, kunnen we rekenen op de uitstekende service die Van den Heuvel biedt. Zo kunnen we altijd op onze machines vertrouwen." 

DOWNLOAD TESTIMONIAL

Junttan presenteert nieuwe PMx26

20180223-New-PMx26 junttan-websmall

Junttan presenteert een nieuwe PMx26. Deze machine kan 12 meter lange palen heien onder een schoorstand van 1:3 in alle richtingen, achterover, voorover en uit de zij. Achterover zelfs tot 1:2,5. De machine heeft een makelaarcapaciteit van 20 ton en dezelfde geweldige functies die alle andere Junttan machines ook hebben.

Lees meer op de Junttan site (Engels) : junttan.com/we-are-proud-to-present-a-new-junttan-pmx26-piling-rig

 

Van den Heuvel stapt af van faxnummer

Met ingang van 1 september 2018 is bij Van den Heuvel de fax afgeschaft. In plaats daarvan kunt u uw correspondentie per mail naar ons sturen: info@vdheuvelwerkendam.nl. De maximale grootte van een bijlage is 10 MB. Grotere bestanden kunnen via bijvoorbeeld WeTransfer aan ons verstuurd worden.

 

Van den Heuvel bouwt vier compacte spoor-heimachines voor Polen

De afgelopen twee maanden zijn er door Van den Heuvel Handel & Techniek B.V. uit Werkendam vier nieuwe spoor-heimachines gebouwd. De machines, type VDH-PV15RPR, zijn speciaal geëngineerd en geproduceerd door Van den Heuvel om vanaf het spoor heiwerk uit te voeren. De machines zullen in Polen aan het werk gaan.

20180119 PV15RPR-4x-voor-Polen websmall

Lees meer: Van den Heuvel bouwt vier compacte spoor-heimachines voor Polen

Pagina 1 van 11

 

FB-f-Logo  blue 45px 
                   
In-2C-45px  
               
Twitter Logo Blue-45pxs                 YouTube-social-square red 45px                Logo-Google45px

 

 

Text size