woensdag, november 21, 2018

Eerste vernieuwde SENNEBOGEN 613E afgeleverd in Nederland

Van den Heuvel Cranes & Services B.V. uit Werkendam, officieel distributeur van de SENNEBOGEN Crane Line in Nederland, heeft de eerste geheel vernieuwde SENNEBOGEN mobiele telescoopkraan type 613E in afgeleverd bij Dematec Rail uit Dodewaard.

20171126-SB613M-Dematec-overhandiging-websmall

Op de foto: links Rienk Nadema namens Van den Heuvel Cranes & Services BV en rechts Derk van den Heuvel namens Dematec Rail BV

De SENNEBOGEN 613 is een zeer succesvol model in de Crane Line serie. Recent heeft SENNEBOGEN het kleinste model uit de telescoopkraan-serie compleet vernieuwd. Eerst werd de mobiele kraan geïntroduceerd en ten tijde van het jubileum van SENNEBOGEN werd ook de rupskraan gelanceerd. In Nederland heeft Dematec Rail BV de eerste vernieuwde 613E mobiele telescoopkraan afgenomen.

De keuze viel op de 613E omdat dit model qua specificaties uitstekend aansloot bij de wensen van Dematec. De machine zal gebruikt gaan worden voor allerlei hijswerkzaamheden op en langs het spoor en wordt door Dematec voorzien van een railonderstel en spoorconversie volgens strenge Europese en Duitse normen.

De 613E telescoopkraan heeft een driedelige krachtige Full-Power boom met een gieklengte van 18,8 meter en een maximale hijscapaciteit van 16 ton. Verder heeft de machine een krachtige Tier 4 Final motor die volledig aan de huidige emissie-eisen voldoet.
De Multicab, het nieuwe type cabine van SENNEBOGEN met nog meer ergonomie en comfort, geeft de machinist een veilige en comfortabele werkplek. Door de speciale vorm van de voorruit heeft de bestuurder niet alleen optimaal zicht naar voren, maar ook goed zicht naar boven. Bovendien kan de cabine ook nog 1,75 meter in hoogte versteld worden.

De compacte afmeting en de uitstekende wendbaarheid in combinatie met de stabiele, stevige constructie en de hijscapaciteit maken de machine uitermate geschikt voor deze toepassing. SENNEBOGEN staat wereldwijd bekend om hun innovatieve technieken, hoogwaardige kwaliteit en een zeer goede service, die in Nederland voor de Crane Line uitgevoerd wordt door Van den Heuvel Cranes & Services BV.

Specificaties:

Gemiddeld bedrijfsgewicht:

ca. 19,7 ton

Motor:

FPT NEF 45, Tier 4F/EU IV

Vermogen:

92 kW bij 2200 omw/min

Giek lengte:

18,8 meter, 3-delig, hydraulisch uitschuifbaar/intrekbaar

Hydraulisch hijslier:

35 kN (max 200 kN in de 1e laag), onderhoudsarm

Hijsblok:

10,5 tons, 1 schijfs met enkele haak

Transport afmetingen:

6.195 x 2.500 x 3.187 mm

 

Over Van den Heuvel
Van den Heuvel is importeur van de Sennebogen Crane line producten in Nederland en importeur van Junttan heimaterieel voor de Benelux. Naast de levering van nieuwe machines en aanverwante producten kunt u bij Van den Heuvel ook terecht voor gebruikt materieel en verhuur van materieel.
Verder is Van den Heuvel gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van klantspecifieke aanpassingen aan onder meer funderings-, grondverzet-, overslag- en bouwmachines.
Van den Heuvel is een bedrijf dat innovatief inspeelt op veranderende marktomstandigheden en specifieke wensen van de klant. Van den Heuvel onderscheidt zich door haar veelzijdigheid en hoge kwaliteit van levering en diensten en werkt altijd oplossings- en klantgericht.
Voor elke machine, elk merk, van ontwerp tot eindproduct.

www.vdheuvelwerkendam.nl     -     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Over Dematec Rail BV
Dematec Rail BV is exclusief OEM-specialist in het leveren van mobiele rail/road hijskranen met als basisdrager een Sennebogen mobiele telescoop kraan. Met een in-house engineering capaciteit, een up-to-date productiefaciliteit en een bewezen reeks van gecertificeerde rail kranen vinden de machines wereldwijd hun afzet. Alle machines hebben een lift and carry rail tabel en zijn geschikt voor railtrailers. Naast de railkranen levert Dematec Rail BV spoorweg trailers met een payload  tot 25 ton en hoopt het bedrijf per februari 2018 TÜV gecertificeerd te zijn volgens de rail lasnormering EN15085-2 klasse CL1 en ISO 3834-2.

www.dematec.nl      -       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

 

 

 

FB-f-Logo  blue 45px 
                   
In-2C-45px  
               
Twitter Logo Blue-45pxs                 YouTube-social-square red 45px                Logo-Google45px

 

 

Text size